KASVISKULOJA SENSATIONALISTA HACK-, CUSCOUS- JA APPELSIINI-MANGO-CHUTNEY-, EGETAARIC-KULOLLA SENSATIONALISTA HACK-, KUSKUUS- JA APPELSINSI-MANGO-CHUTNEY-TULLA

Veggie Bowl soijajauheella, couscousilla ja appelsiini-mangochutneylla

4 annosta
1 H. 5 MIN
väli-

Ainesosat

2 pakkausta Hälsans Kök vegan soijarouhe
4 salottisipulia
2 mangoa
1 punainen chili
1 inkiväärimukula (n. 20 g)
6 ruokalusikallista öljyä
3 rkl ruskeaa sokeria
100 ml. appelsiinimehu
2 rkl valkoista portviiniä
2 rkl sherryetikkaa
luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 Kanelitanko
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja pippuria
2 pientä punajuuren mukulaa
1 kevätsipuli
200 g couscousia
2 rkl nestemäistä hunajaa
350 g palsternakkaa
Tuoretta timjamia
1/2 tl kurkumaa
Rosmariini
50 g karpaloita
2 tl Kardemumma
300 ml kasvislientä
cayennenpippuri
kumina
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1 pieni granaattiomena
Shiso-krassi (koristeeksi)
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VALMISTUS

Kuori ja leikkaa salottisipulit kuutioiksi. Leikkaa mangot kivestä. Kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise chili pituussuunnassa, siemennä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota salottisipulia siinä. Ripottele päälle ruskeaa sokeria ja karamelleja kullanruskeiksi. Valuta appelsiinimehulla, portviinillä ja etikalla, anna kiehua. Kääntele joukkoon mangokuutiot, appelsiinin raastettu kuori, inkivääri, chili, kaneli, kurkuma, neilikka ja tähtianis. Peitä ja hauduta noin 20 minuuttia. Mausta chutney suolalla.

Kuori palsternakka ja punajuuret. Leikkaa palsternakka pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa punajuuret veneiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Paista siinä punajuuria ja palsternakkaa, käännä noin 15 minuuttia. Ripottele päälle hunajaa ja karamelleja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pese timjami ja rosmariini ja ravista kuivaksi. Poimi lehdet tai neulat ja lovi. Kuori ja leikkaa valkosipuli kuutioiksi. Puhdista, pese ja hienonna kevätsipulit. Laita kulhoon couscous, karpalot ja kardemumma. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada couscous päälle. Sekoita huolellisesti ja anna turvota vähintään 10 minuuttia.

Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Paista Hälsans Kökin soijajauhe murenevaksi. Sekoita joukkoon kevätsipuli, valkosipuli, timjami ja rosmariini, kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla, kuminalla ja raastetulla sitruunankuorella.

Puolita granaattiomena ja pudota kivet pois. Puhdista couscous haarukalla. Tarjoile kulhoissa jauhelihan, palsternakan ja punajuurien kanssa. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja koristele tarvittaessa vesikrassilla. Tarjoile appelsiinimangochutneyn kanssa. (Muun mangochutneyn voi säilyttää jääkaapissa noin 1 viikon).

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving
energia
687.3 kilokaloria
proteiini
33.6 grammaa
hiilihydraatit
113 grammaa
rasvat
15.2 grammaa