Mini Wellington sensaatiomainen hampurilainen

Vegaaninen mini ''pihvi''-wellington

4 annosta
1 H. 5 MIN
Haastava

Ainesosat

2 x Hälsans Kök Sensational Burger
250 g kastanjasieniä
1 pieni selleri
1 porkkana
125 ml (vegaanista) kermaa
1 rkl korppujauhoja
100 ml valkoviiniä
4 oksaa litteälehtistä persiljaa
seesaminsiemeniä
suola
pippuri
4 viipaletta maukasta piirakkataikinaa + 2 viipaletta tähtien leikkaamiseen
1 pieni salottisipuli
20 g (vegaanista) voita
250 g sekoitettuja sieniä
1 rkl jauhoja
200 ml kasvislientä 1/2 liemikuutiosta1
100 ml punaviiniä
400 g vihreitä parsankärkiä
sitruunan kuorta (maun mukaan)
valinnainen: 1 muna (munanpesuun)
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VALMISTUS

Hienonna sienet monitoimikoneella, hienonna sipuli ja hienonna persilja ja porkkana.

Paista sipuli ja porkkana pannulla öljyssä ja lisää sienet. anna kiehua minuutin ajan sekoittaen, lisää viini ja anna seoksen hautua, kunnes kosteus on melkein haihtunut.

Lisää kerma pannulle ja anna hautua paksuksi, levittyväksi seokseksi. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Poista pannu ja anna jäähtyä. Kuori selleri ja leikkaa 4 n. 3 mm:n viipaletta. Leikkaa ne samankokoisiksi kuin "burgeri", paista niitä öljyssä muutama minuutti ja anna jäähtyä.

Paista hampurilaisia hetken aikaa pienessä öljyssä korkealla lämmöllä, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Ota ne pois pannulta ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja anna taikinaviipaleiden sulaa.

Kauli piirakkataikinaviipaleet yksitellen noin puoleen alkuperäisen viipaleen koosta. Aseta keskelle siivu selleriä, ripottele raastimella ja laita päälle hampurilainen.

Levitä kerros 'duxelle' (sienisekoitusta) hampurilaisen päälle. Voitele taikinan reunat vedellä ja käännä päät toisiaan kohti täytteen päälle. Purista saumat yhteen ja laita pakkaus leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa tähdet kahdesta ylimääräisestä taikinaviipaleesta.

Voitele kaikki paketit ja tähdet vatkatulla munalla tai pienellä määrällä vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista niitä noin 10 minuuttia leivinpaperilla päällystetyllä pellillä kullanruskeiksi.

Kastiketta varten: paista hienonnettu salottisipuli voissa läpikuultavaksi ja lisää sienet (karkeasti pilkottuna). Sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetki. Soseuta punaviinillä ja anna kiehua hetki. Lisää liemi, kiehauta ja keitä muutama minuutti. Leikkaa 1 cm parsojen pohjasta ja kypsennä ne rapeiksi (noin 4 minuuttia). Valuta ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytekastikkeet kastikkeen, parsan ja tähtien kanssa.

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving
energia
517.1 kilokaloria
proteiini
23.5 grammaa
hiilihydraatit
48.2 grammaa
rasvat
22.8 grammaa