Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Mini Wellington sensaatiomainen hampurilainen

VEGAANINEN WELLINGTON

Serving 4 annosta
Kesto 1 H. 5 MIN
Vaikeusaste Haastava

Ainesosat

2 x Hälsans Kök Sensational Burger
250 g kastanjasieniä
1 pieni selleri
1 porkkana
125 ml (vegaanista) kermaa
1 rkl korppujauhoja
100 ml valkoviiniä
4 oksaa persiljaa
seesaminsiemeniä
suola
pippuri
4 viipaletta maukasta piirakkataikinaa + 2 viipaletta tähtien leikkaamiseen
1 pieni salottisipuli
20 g (vegaanista) voita
250 g sekoitettuja sieniä
1 rkl jauhoja
2 dl kasvislientä 1/2 liemikuutiosta1
1 dl punaviiniä
400 g vihreitä parsankärkiä
sitruunan kuorta (maun mukaan)
valinnainen: 1 muna
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VEGAANINEN WELLINGTON

Haasta sisäinen kokkisi tekemällä nämä vegaaniset Wellingtonit, jotka on valmistettu Hälsans Kökin vegaanisesta Sensational Burgerista.

VALMISTUS

1. Hienonna kasvikset

Hienonna sienet monitoimikoneella. Hienonna myös sipuli, persilja ja porkkana.

2. Valmista muut raaka-aineet

Paista sipuli ja porkkana pannulla öljyssä ja lisää sienet. Anna kiehua minuutin ajan sekoittaen, lisää viini ja anna seoksen hautua, kunnes kosteus on melkein haihtunut.

3. Valmista täyte

Kaada kerma pannulle ja anna hautua paksuksi, levittyväksi seokseksi. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Anna jäähtyä. Kuori selleri ja leikkaa n. 3 mm:n viipaleiksi. Leikkaa ne samankokoisiksi kuin kasvishampurilaiset, paista niitä öljyssä muutama minuutti ja anna jäähtyä.

4. Valmista hampurilaiset

Paista hampurilaisia hetken aikaa pienessä öljyssä korkealla lämmöllä, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Ota ne pois pannulta ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja anna taikinaviipaleiden sulaa.

5. Täytä taikina

Kauli piirakkataikinaviipaleet yksitellen noin puoleen alkuperäisen viipaleen koosta. Aseta keskelle siivu selleriä ja laita päälle hampurilainen.

6. Valmista hampurilaiset

Levitä kerros sienisekoitusta hampurilaisen päälle. Voitele taikinan reunat vedellä ja käännä päät toisiaan kohti täytteen päälle. Purista saumat yhteen ja laita pakkaus leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa tähdet kahdesta ylimääräisestä taikinaviipaleesta.

7. Paista hampurilaiset

Voitele kaikki hampurilaiset ja tähdet vatkatulla munalla tai pienellä määrällä vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista niitä noin 10 minuuttia leivinpaperilla päällystetyllä pellillä kullanruskeiksi.

8. Kastiketta varten:

Paista hienonnettu salottisipuli voissa läpikuultavaksi ja lisää sienet (karkeasti pilkottuna). Sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetki. Soseuta punaviinillä ja anna kiehua hetki. Lisää liemi, kiehauta ja keitä muutama minuutti. Leikkaa 1 cm parsojen pohjasta ja kypsennä ne rapeiksi (noin 4 minuuttia). Valuta ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytekastikkeet kastikkeen, parsan ja tähtien kanssa.

chef_cooking

Ruoanlaittovinkkejä

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile lisukkeiden, kuten keitettyjen päärynöiden ja sellerisoseen (valmistettu sellerin ja perunan jäännöksistä) kanssa.
RAVITSEMUSTIEDOT

Typical values

Per Serving

hiilihydraatit
48.2 grammaa
energia
517.1 kilokaloria
rasvat
22.8 grammaa
proteiini
23.5 grammaa