Kuumenna uuni 200 ℃ (kiertoilmauunit 180 ℃), kaasumerkki 6. Puolita kurpitsat pituussuunnassa ja poista siemenet. Voitele leikatut reunat oliiviöljyllä, ripottele kevyesti suolalla ja pippurilla ja laita ne tältä puolelta pellille leivinpaperin avulla.
Ainesosat
VALMISTUS
Paista kurpitsoja noin 40 minuuttia ja käännä niitä puoliväliin, kunnes ne ovat kypsiä ja vaalean värisiä.
Hienonna pähkinät ja kuivatut karpalot karkeasti ja leikkaa omena pieniksi paloiksi. Keitä sillä välin riisi tai kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna yrtit hienoksi ja jätä muutama tarjoiluksi lopuksi.
Paista jauhelihaa oliiviöljyssä suuressa pannussa kevyesti ruskeaksi ja murskaa jauhelihaa hieman lastalla. Lisää yrtit, omenanpalat, pähkinät ja karpalot ja jatka keittämistä 3-4 minuuttia. Lisää sitten keitetty riisi/quinoa ja sekoita hyvin.
Ota kurpitsat pois uunista. Anna niiden jäähtyä 5 minuuttia ja kaavi sitten lusikalla osa kypsennetystä lihasta kurpitsan kaulasta. Leikkaa irrotettu kurpitsa paloiksi ja sekoita riisi/quinoa ja jauhelihaseokseen. Täytä kurpitsat uudelleen seoksella ja kuumenna niitä uunissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Laita tuoreet karpalot pieneen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että hedelmät juuri ja juuri peittyvät. Lisää siirappi ja keitä, kunnes karpalot puhkeavat. Tarjoa kurpitsa karpaloiden, salvialehtien ja rosmariinin kanssa.