Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali pieniksi samankokoisiksi kimppuiksi. Sekoita ne kulhossa hieman öljyä, kurkumaa, suolaa ja pippuria.
Ainesosat
2 pakkausta Hälsans Kök Falafeleja
1 pieni kukkakaali
50 g rucolaa
4 rkl kikherneitä
3 rkl granaattiomenan siemeniä
4 taatelia
2 ruokalusikallista saksanpähkinöitä
2 dl jogurttia (vegaaninen)
2 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 nippu minttua
2 rkl kurkumaa
Arabialainen salaatti falafeleilla
Jos pidät terveellisestä salaatista, mutta olet kyllästynyt tavallisiin yhdistelmiin, tämä on sinun vaihtoehtosi! Valmista vegaaninen ja arabialaistyylinen annos Hälsans Kökin falafeleilla.
VALMISTUS
1. Valmista kukkakaali
2. Paista kukkakaali
Aseta ne uunipellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja värillisiä. Leikkaa taatelit paloiksi, hienonna saksanpähkinät ja valuta kikherneet.
3. Valmista kastike
Sekoita kastiketta varten tahini jogurttiin ja mausta sitruunalla.
4. Paista fileesuikaleet
Paista tai astele Hälsans Kökin Falafelit pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Sekoita ainekset
Sekoita kukkakaali rucolan, kikherneiden, taateleiden ja saksanpähkinöiden kanssa ja levitä lautasille tai vadille. Tarjoa päälle paistetut falafelit ja koristele granaattiomenan siemenillä, tahinikastikkeella ja mintulla.
6. VINKKI:
Laita jäljellä olevat kukkakaalinlehdet sekoituskulhoon. Salaatin hyvin, jos säilytät rucolan erikseen ja lisäät sen juuri ennen käyttöä.
RAVITSEMUSTIEDOT