Paahdettua kukkakaalia falafelilla

Paahdettua kukkakaalia kasvispalloilla

4 annosta
43 MIN
väli-

Ainesosat

Hälsans Kök Falafel
1 iso kokonainen kukkakaali
100 g granaattiomenan siemeniä tai 1/2 tuoretta granaattiomenaa
2-3 rkl valmista harissaa
2 rkl (vegaanista) jogurttia + ylimääräistä kastiketta
25 g paahdettuja hasselpähkinöitä
25 g pistaasipähkinöitä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl kuivattua oreganoa
punajuurta (koristeeksi)
korianteria (koristeeksi)
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VALMISTUS

1.

Kuumenna iso kattila (noin 1/3 täyteen) vedellä ja pienellä suolalla kiehumaan kiehumaan kukkakaali. Poista lehdet kukkakaalista.

2.

Upota koko kukkakaali varovasti (varsipuoli alaspäin) kuumaan veteen, kiehauta ja keitä noin 8 minuuttia. Varo kypsentämästä kukkakaalia liikaa. Sekoita sillä välin harissa jogurttiin. Nosta kukkakaali varovasti pannulta reikälusikalla ja anna valua hyvin ja jäähtyä.

3.

Hiero kukkakaali reilusti harissa/jogurttiseoksella ja laita uunivuokaan. Kuumenna uuni 180 ℃:een samalla kun valmistat "dukkahin" aineksia.

4.

Dukkah: murskaa seesaminsiemenet, korianterinsiemenet, aniksensiemenet ja fenkolinsiemenet huhmareella ja survimella ja sekoita kuivatun oreganon kanssa. Voitele pähkinät kokin veitsen litteällä sivulla ja hienonna ne karkeaksi. Paista niitä keskilämmöllä paistinpannulla ja anna jäähtyä. Jauha ne hieman hienommaksi huhmareessa ja sekoita muuhun. Voit lisätä "dukkahiin" hieman suolaa oman maun mukaan.

5.

Laita kukkakaali uuniin ja anna paistua kullanruskeiksi 10-15 minuuttia. Tarkista 10 minuutin kuluttua ja nosta lämpötilaa tarvittaessa. Se voi olla paahdettua, mutta ei palanutta, mikä tekee harissasta katkeran. Pistele kukkakaali veitsellä nähdäksesi, onko se kypsä.

6.

Paista kasvispallot pakkauksen ohjeen mukaan.

7.

Levitä tarjoiluvadille hieman salaattia ja laita päälle kukkakaali. Aseta pallot ympärille ja koristele granaattiomenan siemenillä, dukkahilla, punajuurilla ja korianterilla.

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving