Seppelesalaatti falafelilla

Jouluseppele Salaatti falafelilla

4 annosta
20 MIN
Helppo

Ainesosat

100 g pesty sekasalaattia (esim. tammenlehti, rucola, punainen salaatti, lammassalaatti, punajuuri ja endiivi)
75 g granaattiomenan siemeniä tai puolikas granaattiomena
4 tuoretta viikunaa
4-6 päivämäärää
30 g pekaanipähkinöitä
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 pieni punasipuli
6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl granaattiomenasiirappia
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
suola
pippuri
Hälsans Kök falafel
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VALMISTUS

Leikkaa taatelit paloiksi, viikunat kuutioiksi ja hienonna pekaanipähkinät karkeasti. Valmistele karpalot ja granaattiomenan siemenet.

Valmista kastike: Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi ja sekoita vispilällä oliiviöljyn, granaattiomenasiirapin ja balsamiviinietikan kanssa hyvin sekoittuvaksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Varmista salaattipyyhkeellä (jos olet itse pessyt) salaatti kuivaa ja tarjoile salaatti seppeleenä isolla lautasella.

Levitä taateleita, viikunoita, granaattiomenan siemeniä, pekaanipähkinöitä ja karpaloita seppelesalaatin päälle.

Paista falafelpallot juuri ennen tarjoilua pakkauksen ohjeen mukaan rapeiksi ja levitä salaatin päälle. Valuta päälle hieman kastiketta ja tarjoile loput erikseen.

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving