Seppelesalaatti falafelilla

Jouluseppele

Serving 4 annosta
Kesto 20 MIN
Vaikeusaste Helppo

Ainesosat

100 g pesty sekasalaattia (esim. tammenlehti, rucola, punainen salaatti, lammassalaatti, punajuuri ja endiivi)
75 g granaattiomenan siemeniä tai puolikas granaattiomena
4 tuoretta viikunaa
4-6 päivämäärää
30 g pekaanipähkinöitä
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 pieni punasipuli
6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl granaattiomenasiirappia
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
suola
pippuri
Hälsans Kök falafel
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

Jouluseppele

Tämä kasvisseppelesalaatti Hälsans Kökin falafeleilla on kaunis, jaettava herkku jouluillalliselle.

VALMISTUS

1. Valmista raaka-aineet

Leikkaa taatelit paloiksi, viikunat kuutioiksi ja hienonna pekaanipähkinät karkeasti. Valmistele karpalot ja granaattiomenan siemenet.

2. Valmista kastike:

Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi ja sekoita vispilällä oliiviöljyn, granaattiomenasiirapin ja balsamiviinietikan kanssa hyvin sekoittuvaksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

3. Salaattiseppeleen valmistus

Varmista salaattipyyhkeellä (jos olet itse pessyt) että salaatti on kuivaa ja tarjoile salaatti seppeleenä isolla lautasella.

4. Koristele seppele

Levitä taateleita, viikunoita, granaattiomenan siemeniä, pekaanipähkinöitä ja karpaloita seppelesalaatin päälle.

5. Koristele ja tarjoile

Paista falafelit juuri ennen tarjoilua pakkauksen ohjeen mukaan rapeiksi ja levitä salaatin päälle. Kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile loput erikseen.

chef_cooking

Ruoanlaittovinkkejä

Tarjoiluehdotuksia
Herkullinen (pita)paahtoleivän ja valitsemasi hummuksen kera.
RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values

Per Serving