Gratinoitu pasta kurpitsalla ja kasvispalloilla

Kurpitsapasta kasvissämpylällä

Serving 2 annosta
Kesto 45 MIN
Vaikeusaste Haastava

Ainesosat

400 g kurpitsaa
150 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso tomaatti
oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyrettä
200 g pastaa
1 ripaus suolaa
1 ripaus mustapippuria
2 oksaa tuoretta timjamia
½ sitruunaa
125 g raastettua vegaanista juustoa
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

Kurpitsapasta kasvissämpylällä

Maista tätä herkullista Hälsans Kökin kasvispullista valmistettua pastaa, joka on täydellinen ruoka kylmiin päiviin!

VALMISTUS

1. Valmista kurpitsa

Kuori kurpitsa, raasta se ja viipaloi kuutioiksi. Keitä puolet kurpitsan kuutioista vedessä ja lisää ripaus suolaa.

2. Valmista kasvikset

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Poista timjaminlehdet oksista ja pilko ne hienoksi.

3. Paista raaka-aineet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja esilämmitä uuni 200 asteeseen. Paista sipuli, valkosipuli ja timjami sekä loput kurpitsa- ja kesäkurpitsakuutiot pienessä määrässä oliiviöljyä. Laita pannulle kansi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

4. Lisää muut ainekset

Raasta sitruuna kurptisojen päälle. Lisää tomaattipyree ja kuutioitu tomaatti. Paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Sekoita kurpitsa ja pasta

Valuta keitetty kurpitsa. Sekoita se tehosekoittimella hienoksi ja kaada kurpitsa-kurpitsa-seos joukkoon. Lisää nyt keitetty pasta. Lisää tarvittaessa kurpitsaa, jotta seos on nestemmäisempi.

6. Paista kasvispullat ja laita seos uuniin

Laita oliiviöljyä paistinpannulle ja paista kasvispullia muutama minuutti. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä pullat päälle. Ripottele päälle hieman vegaanista juustoa ja anna paistua n. 5 minuuttia uunissa, kunnes juusto on sulanut.

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values

Per Serving

hiilihydraatit
118.3 grammaa
energia
741.1 kilokaloria
rasvat
16.8 grammaa
proteiini
34.3 grammaa