Gratinoitu pasta kurpitsalla ja kasvispalloilla

Pasta kurpitsalla ja kasvissämpylällä

2 annosta
45 MIN
Haastava

Ainesosat

400 g kurpitsaa
150 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso tomaatti
oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyrettä
200 g pastaa
1 ripaus suolaa
1 ripaus mustapippuria
2 oksaa tuoretta timjamia
½ sitruunaa
125 g raastettua vegaanista juustoa
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VALMISTUS

1. Vaihe 1

Kuori kurpitsa, raasta se ja viipaloi kuutioiksi. Keitä puolet kurpitsan kuutioista vedessä ja ripaus suolaa kypsiksi.

2. Vaihe 2

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Poista timjaminlehdet oksista ja pilko ne hienoksi.

3. Vaihe 3

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja esilämmitä uuni 200 ºC. Paista sipuli, valkosipuli ja timjami sekä loput kurpitsa- ja kesäkurpitsakuutiot pienessä määrässä oliiviöljyä. Laita pannulle kansi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

4. Vaihe 4

Raasta sitruuna päälle. Lisää tomaattipyree ja kuutioitu tomaatti. Paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Vaihe 5

Valuta keitetty kurpitsa. Sekoita tehosekoittimella hienoksi ja käännä kurpitsa-kurpitsa-seos joukkoon. Lisää nyt keitetty pasta. Lisää tarvittaessa kurpitsaa, jotta se on nestemäisempi

6. Vaihe 6

Laita oliiviöljyä paistinpannulle ja paista pullia muutama minuutti. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä pullat päälle. Ripottele päälle hieman vegaanista juustoa ja anna paistua n. 5 minuuttia uunissa, kunnes juusto on sulanut.

RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving
hiilihydraatit
118.3 grammaa
energia
741.1 kilokaloria
rasvat
16.8 grammaa
proteiini
34.3 grammaa