Gratinoitu pasta kurpitsalla ja kasvispalloilla

Pasta kurpitsalla ja kasvissämpylällä

2 servings
45 MIN
Haastava

Ingredients

400 g kurpitsaa
150 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso tomaatti
oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyrettä
200 g pastaa
1 ripaus suolaa
1 ripaus mustapippuria
2 oksaa tuoretta timjamia
½ sitruunaa
125 g raastettua vegaanista juustoa
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

Preparation

Kuori kurpitsa, raasta se ja viipaloi kuutioiksi. Keitä puolet kurpitsan kuutioista vedessä ja ripaus suolaa kypsiksi.

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Poista timjaminlehdet oksista ja pilko ne hienoksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja esilämmitä uuni 200 ºC. Paista sipuli, valkosipuli ja timjami sekä loput kurpitsa- ja kesäkurpitsakuutiot pienessä määrässä oliiviöljyä. Laita pannulle kansi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Raasta sitruuna päälle. Lisää tomaattipyree ja kuutioitu tomaatti. Paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta keitetty kurpitsa. Sekoita tehosekoittimella hienoksi ja käännä kurpitsa-kurpitsa-seos joukkoon. Lisää nyt keitetty pasta. Lisää tarvittaessa kurpitsaa, jotta se on nestemäisempi

Laita oliiviöljyä paistinpannulle ja paista pullia muutama minuutti. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä pullat päälle. Ripottele päälle hieman vegaanista juustoa ja anna paistua n. 5 minuuttia uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Nutritional Information
Typical values
Per Serving
energia
741.1 kilokaloria
proteiini
34.3 grammaa
hiilihydraatit
118.3 grammaa
rasvat
16.8 grammaa