Skip to main content

Fantsu burgerilautanen

  • 2

  • 40 - 45 Min

  • 0 kcal

Sisältää: Seesaminsiemeniä, Gluteenia

Ainekset

  • 1 paketti Hälsans Kök Incredible Burger - pihvejä
  • 2 makeaa perunaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • suolaa, pippuria ja fenkolin siemeniä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 200 g (pakastettuja) härkäpapuja tai viheitä papuja
  • 0.25 pienestä punakaalista
  • 100 g kvinoaa
  • 1 purkki kikherneitä (200 g) valuta lävikössä
  • 1 rkl "ras el hanout"- maustesekoitusta (tai kurkumaa, inkivääriä, kuminaa)
  • 100 g tomaattia
  • 2 rkl humusta
  • mustia seesamin siemeniä
  • 2 rkl granaattiomenaa
  • 1 sitruuna

Työvaiheet: 

1. Lämmitä uuni 200 oC. Laita kuoritut ja viipaloidut perunaveneet uunipellille kaada päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja fenkolinsiemenillä. Paahda rapeiksi n. 15 min. 

2. Keitä härkäpapuja noin minuutti. Valuta ja huuhtele lävikössä kylmän veden alla ja poista palot. Silppua punakaali ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. 

2. Huuhtele kvinoa ja keitä 2 dl vesimäärässä kunnes vesi haihtuu.

3. Paista ja kääntele kikherneitä panulla oliiviöljyssä noin 4 minuuttia. Lisää ras el hanout -maustesekoitus ja jatka paistamista hetki.

4. Paista Hälsans Kök Incredible Burger -pihvi paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita tomaatit. Jaa kvinoa ja salaatti lautaselle. Lisää perunat, punakaali, kikherneet, härkäpavut ja runsas lusikallinen humusta. Leikkaa pihvit paloiksi ja asettele päällimmäiseksi. Koristele seesaminsiemenillä, granaattiomenalla ja sitruunaviipaleilla.