Skip to main content

Hälsans Kök avaa grillikauden uudella vegaanisella makkaralla

Nestlé tuo grillikauden lähestyessä markkinoille uuden vegaanisen makkaran. Hälsans Kök Sensational Sausage muistuttaa sekä maultaan että rakenteeltaan bratwurstia ja sopii erinomaisesti grillattavaksi.

Soijapohjainen Sensational Sausage on hyvä vaihtoehto kaikille, jotka haluavat syödä kasvispainotteisesti ja suosia ruokavaliossaan kasviproteiineja mausta tinkimättä.

Toisin kuin useimmat vastaavat tuotteet, Sensational Sausage on niin sanottu raakamakkara, jota ei ole esikypsytetty. Tämän ansiosta se pysyy grillissä mehukkaana ja siihen tulee miellyttävä suutuntuma.

”Kasvipohjaiset hampurilaispihvimme ja soijarouheemme ovat saavuttaneet valtavan suosion eri maissa, joten halusimme lisätä valikoimiimme myös vegaanisen makkaran. Suomalaisille on nyt tarjolla kesän grillihetkiin uusi, herkullinen tuote. Sensational Sausagen maku ja rakenne miellyttävät varmasti grillimakkaran ystäviä”, sanoo tuotekategoriavastaava Outi-Leena Pesonen Suomen Nestléltä.

Sensational Sausage -makkaroiden raaka-aineina on käytetty muun muassa soijaa, punajuurta, porkkanaa, paprikaa sekä rapsi- ja kookosöljyjä. Yhdessä makkarassa on 13 grammaa kasvipohjaista proteiinia, ja se on hyvä kuidunlähde.

Sensational Sausagen tuotantoketjussa syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin lihapohjaisen makkaran, ja tuotanto kuluttaa myös vähemmän vettä ja viljelysalaa. Koko pakkaus on suunniteltu kierrätettäväksi.

Uusien kasvipohjaisten tuotteiden kehittäminen tähtää osaltaan Nestlén päämäärään saada kasvihuonepäästönsä nollaan vuoteen 2050 mennessä. Nestlén tavoitteisiin kuuluu myös, että kaikki sen pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä.


Lisätietoja: Suomen Nestlé, tuotekategoriavastaava Outi-Leena Pesonen: 040 056 4874.