Skip to main content

Punainen linssikeitto pyöryköiden kera

  • 4

  • 40 - 50 Min

  • 0 kcal

Sisältää: Gluteenia

Ainekset

  • 1 paketti Hälsans Kök Pyöryköitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 4 porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.25 tl chilihiutaleita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 300 g punaisia linssejä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl kasvislientä
  • merisuolaa ja pippuria
  1. Huuhtele ja leikkaa porkkanat, sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipuli, porkkanat ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää sen jälkeen kaikki mausteet, soijakastike ja punaiset linssit.
  3. Jatka paistamista 1 minuutin ajan ja lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Laske lämpöä ja anna kiehua hiljalleen n. 20–30 minuuttia.
  4. Paista pyörykät pakkauksen ohjeen mukaan keiton kiehuessa.
  5. Tarjoa keitto pyöryköiden, jogurtin ja korianterisilpun kanssa. Purista päälle hieman sitruunamehua.