Reseptihaku
Herkullista inspiraatiota Hälsans Kök tuotteilla

Kukkakaalipitsa

2 annosta
1 pieni kukkakaali
½tlk suolaa
½tlk kuivattua basilikaa
½tlk oreganoa
½tlk valkosipulijauhetta
½dl raastettua parmesania
½dl mozzarellaa
2rkl mantelijauhoa
1 kananmuna
½tlk chilihiutaleita

Pitsatäytteet:
150g Hälsans Kök kasvisleikkeitä
1 kourallinen sieniä, esim. Siitakesieniä
1dl juustoraastetta
1/4dl tomaattikastiketta
1tlk oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Hyvä ja terveellinen pitsa on tehty kukkakaalista jauhojen sijaan! Täytteeksi sopii loistavasti Hälsans Kökin kasvisleikkeet.

Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Revi paloiksi, poista varsi. Pilko ja sekoita niin että koostumuksesta tulee jauhomainen. Aseta kulhoon ja lämmitä mikrossa n.4 minuuttia.
Aseta kukkakaalijauho keittiöpyyhkeen päälle ja anna hieman jäähtyä. Purista vesi pois, mitä enemmän saat poistettua kosteutta, sitä parempi. Aseta kukkakaalijauhot isompaan kulhoon ja lisää mausteet, juusto ja kuivat raaka-aineet. Riko lopuksi muna ja sekoita käsin taikinaksi. Levitä/kauli taikina uuninpellille. Paista uunissa 250 asteessa n.8-11 minuuttia kunnes taikina on rapea ja kullanruskea. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät pitsatäytteet.

Pitsatäytteet:
Puhdista ja viipaloi sienet. Paista sienet ja kasvisleikkeet oliiviöljyssä kullanruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tomaattikastiketta ohut kerros pitsapohjan päälle. Lisää päälle juustoraastetta, sieniä ja viipaloidut kasvisleikkeet. Paista uunissa 250 asteessa n.5 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja alkanut kuplia.